Sunday, September 20, 2009

Tallinna Rohelistel täiesti uudne lähenemine - ringkondade valimisnimekiri on tähestikulises järjekorras.


Tallinna Roheliste KOV 2009 valimiskampaania avalöök toimus 5.augustil, kui valimiskandidaadid kogunesid, et arutada valimiskampaaniat ja lahtimõtestada valimiste programm. Tutvustasin valimiste käiku ja vajalikke protseduure. Tallinnas on 8 valimisringkonda kokku 79 mandaadiga (Haaberst 9, Kesklinn 10, Kristiine 8, Lasnamäe 16, Mustamäe 11, Nõmme 9, Pirita 5, Põhja-Tallinn 10 mandaati). Valimisprogramm tekitas elava arutelu, sest Tallinnas on kuhjunud nii palju probleeme, et raske on neid korraga lahendada.
Märksõnadena võib välja tuua:

Roheline Tallinn – Pargid ja haljasalad ilusaks! Spordirajatised ja mänguväljakud majade vahel remontida või ehitada uued, et lastel oleks ohutu mängida. Jalgrattateed pikendada ja ühendada, et saaks sõita Piritalt rannaäärt pidi Rocca al Maresse. Tallinna laht puhtaks. Vanad majad korda.

Roheline lapsepõlv – Igale lapsele lasteaiakoht! Tasuta koolilõuna peab jääma! Huvihariduse toetamine vaatamata masule. Õuesõppe toetamine (loomaaias, botaanikaaias).

Roheline otsedemokraatia – Anda võim linnaelanikele tagasi, et rahval oleks rohkem otsustusõigust linnaelu puudutavates küsimustes kuni selleni, et 5% elanikest saavad panna veto otsustele, mis pole linnarahvaga küllaldaselt kooskõlastatud.

Roheline transport – Koolilastele kuni 12 a vanustele tasuta sõit ühistranspordis! Avalik transport on linna avalik vereringe! Ühistransport on võimeline konkureerima autokasutajatega, kui ta on mugav ja kiire. Trammiteed pikendada Lasnamäe, Pirita ja Järve suunal. Soodustada autode parkimist linna piiril, et tasuta linna sõita. Õine buss Tallinnas liikuma.

Roheline energiatõhusus – Kütte ja vee hind kontrolli alla! Avalikud teenused demonopoliseerida ehk soojatootja ja torude kaudu edasikandja tuleb lahutada, et tekiks tootjate konkurents. Tallinna vee ja soojatarbijad koondada tarbijaühistusse. Toetada Roheliste Kodukava, mis aitab kodusid soojustada ja alandab küttekulusid ning loob väikeettevõtluses uusi töökohti.

Roheline mõtlemine – Tasakaal inimese heaolu ja looduskeskkonna vahel! Kaasinimestega arvestamine. Mobiiliga räägi rahvarohkes kohas vaikselt või astu rääkides paar sammu eemale.

Roheline kultuur - Toetame loomemajanduse arengut ja ettevõtlust, et Kultuuripealinn 2011 oleks edukas!

Heade ideede kogumine ja läbiarutamine jätkub valimisringkondade inimestega.
Ringkondade valimisnimekirjad otsustati esitada tähestikulises järjekorras, mis on Eestis täiesti uus lähenemine. Roheliste linnapeakandidaat võib olla apoliitiline, samuti linnapea, poliitilised otsused tehakse rahva poolt valitud volikogus. Kandidaat on reeglina EER aktiivne liige, aga erakondlik kuuluvus ei ole kohustuslik. Kutsume kõiki tublisid hakkajaid inimesi, kellele sobivad meie põhimõtted, kandideerima Roheliste nimekirjas. Tel 6422097 info@erakond.ee
http://www.tallinnapostimees.ee/?id=154336

Paul Lettens
EER Tallinna valimiskampaania juht
+372 555 203 44
paul.lettens@gmail.com

No comments: